Privacy & Cookies beleid

Inhoudstafel

1. Wij respecteren uw privacy

2. Welke persoonsgegevens verzamelen wij?

3. Waarvoor gebruiken wij uw gegevens?

4. Extra informatie over het gebruik van cookies

Cookies uitschakelen

5. Recht op inzage, verbetering en verwijdering

6. Wijziging van dit Privacybeleid

1. Wij respecteren uw privacy

Deze website wordt uitgebaat door ik.be BVBA, gevestigd te 2640 Mortsel, Drabstraat 270 (BTW BE 0830.786.291).

ik.be BVBA is, overeenkomstig de Belgische Privacywet van 8 december 1992, de “verantwoordelijke voor de verwerking” van de persoonsgegevens die via deze website verzameld worden.

ik.be BVBA hecht groot belang aan de bescherming van uw persoonsgegevens en de naleving van de Privacywet. Daarom wensen wij u, door middel van dit Privacy & Cookies Beleid, te informeren en concreet uit te leggen hoe wij uw persoonsgegevens verzamelen en verwerken. Verder hebben we ook aangifte gedaan van onze verwerkingen bij de Belgische Privacy Commissie. Via de website van de Privacy Commissie (https://www.privacycommission.be/) kan u de informatie die is opgenomen in het publieke register raadplegen.

Opgelet: Door deze website te gebruiken en uw persoonsgegevens met ons te delen, stemt u in met de inhoud van dit Privacy & Cookies Beleid en de manier waarop wij uw gegevens verzamelen en verwerken. Uiteraard zal niets in dit Privacy & Cookies Beleid op enige wijze afbreuk doen aan uw wettelijke rechten als betrokkene. We raden u dan ook aan om dit Privacy & Cookies Beleid zorgvuldig door te lezen vooraleer u beslist om verder te gaan op deze website.

naar boven

2. Welke persoonsgegevens verzamelen wij?

Telkens wanneer u onze website bezoekt, wanneer u het contactformulier op invult, alsook wanneer u zich inschrijft op onze elektronische nieuwsbrief, of wanneer u de social media plug-ins op onze website gebruikt, worden er bepaalde persoonsgegevens verzameld en bijgehouden.

Wij verzamelen in het bijzonder de volgende gegevens:

identificatie- en contactgegevens (uw naam, adres, e-mail adres, enz.),
persoonlijke bijzonderheden (geboortedatum, geslacht, enz.), en
het IP-adres van uw computer (door middel van cookies, zie hieronder).

naar boven

3. Waarvoor gebruiken wij uw gegevens?

Wij gebruiken “technische” en beveiligingscookies om u een betere, snellere en veiligere online ervaring te bieden. De goede werking en functionaliteit van onze website hangt af van dergelijke cookies.

Wanneer u bepaalde gegevens invult via ons online contactformulier, gebruiken wij deze gegevens enkel om u te contacteren in verband met uw vraag, klacht of opmerking.

Wanneer u zich via het registratieformulier inschrijft voor onze elektronische nieuwsbrief, gebruiken wij uw gegevens om u de nieuwsbrief toe te sturen.

Via de plaatsing van tracking cookies (meer informatie hieronder) kunnen uw persoonsgegevens (in het bijzonder uw IP-adres) eveneens gebruikt worden, zowel door onszelf als door derden, voor marktonderzoeken en gedragsanalyse (‘profiling’), voor het opstellen van gebruikerspatronen en statistieken, en voor promotionele doeleinden (gepersonaliseerde reclame);
Onze website gebruikt sociale plug-ins van bijv. Facebook en Twitter zodat wij u ‘social sharing buttons’ kunnen aanbieden en YouTube-video’s kunnen embedden.

Uw persoonsgegevens zullen worden opgeslagen op onze server in Nederland. Zij zullen slechts naar landen buiten de Europese Economische Ruimte worden doorgezonden mits naleving van de wettelijke voorwaarden hiervoor. Uw persoonsgegevens kunnen ook worden doorgegeven aan derden die voor ons bepaalde diensten verrichten of waarmee wij een commerciële samenwerkingsovereenkomst hebben. Wij zullen er steeds voor zorgen dat passende maatregelen worden genomen om de veiligheid en vertrouwelijkheid van uw gegevens te garanderen.

naar boven

4. Extra informatie over het gebruik van cookies

Cookies zijn kleine tekstbestanden die die op de harde schijf van de computer van onze websitebezoekers geplaatst worden. Sommige cookies bevatten bevatten technische informatie die de functionaliteit (bijv. van het contactformulier of bepaalde grafische elementen) en beveiliging van onze website helpen verzekeren. Andere cookies zorgen ervoor dat wij op basis van uw IP-adres bezoekersstatistieken en analysis van het surfgedrag van de bezoekers van onze website kunnen bijhouden. Nog andere cookies zijn afkomstig van derden en laat ons toe op onze website gepersonaliseerde reclame te tonen.

Hieronder treft u een gedetailleerde lijst van de cookies die wij op onze website gebruiken:

Naam Doeleinde Meer informatie
viewed_cookie_policy Bijhouden bezoekers die op ‘akkoord knop’ cookie banner klikken Bewaard gedurende 1 jaar
Strikt noodzakelijk technisch cookie: kan niet worden uitgeschakeld
__cfduid Beveiligingscookie Bewaard gedurende 6 maanden
Strikt noodzakelijk technisch cookie: kan niet worden uitgeschakeld
__gads Cookie van DoubleClick for Publishers (Google) dat toelaat (gepersonaliseerde) advertenties op onze website te tonen Bewaard gedurende 2,5 jaar
Advertising cookie: kan worden uitgeschakeld
__qca Cookie van Quantcast dat gebruikt wordt voor (depersonaliseerde) advertenties en website ranking Bewaard gedurende 1,5 jaar
Advertising cookie: kan worden uitgeschakeld
__utma
__utmb
__utmc
__utmt
__utmz
Cookies van Google Analytics: laten ons toe om gedrag van bezoekers te analyseren, om de performantie van onze website te meten en om bezoekersstatistieken op te maken. De informatie die wordt verzameld, is zo veel mogelijk geanonimiseerd. Verschillende bewaartermijnen, van duurtijd van sessie tot max. 2 jaar
Analytical cookie: kan worden uitgeschakeld

Cookies uitschakelen

Op het moment dat u onze website voor het eerst bezoekt, verschijnt er een banner waarin wordt uitgelegd dat u, door verder te gaan op onze website, toestemming geeft voor het gebruik van de hierboven vermelde cookies. Bent u het hier niet mee eens, klik dan verder door naar dit Privacy & Cookies Beleid. Hieronder vindt u de links die toelaten om uw browser zo in te stellen dat deze (alle of bepaalde) cookies blokkeert en/of verwijdert. Klik op de naam van uw browser om te lezen hoe u zelf uw instellingen aanpast:

Internet Explorer http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/Block-enable-or-allow-cookies
Google Chrome http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=nl&answer=95647
Firefox http://support.mozilla.org/nl/kb/cookies-in-en-uitschakelen-websites-voorkeuren?redirectlocale=nl&redirectslug=Cookies+in-+en+uitschakelen
Safari http://support.apple.com/kb/PH5042

Hou er wel rekening mee dat het uitschakelen van bepaalde cookies tot gevolg kan hebben dat bepaalde grafische elementen of toepassingen van onze website minder goed zullen werken en dat u niet langer een optimale gebruikerservaring kan genieten.

naar boven

5. Recht op inzage, verbetering en verwijdering

Indien u vragen, opmerkingen of klachten zou hebben over dit Privacy & Cookies Beleid of over de verwerking van uw persoonsgegevens door ons, dan kan u steeds contact opnemen met ik.be BVBA op bovenvermeld adres of door het contactformulier op onze website in te vullen. Wij zullen uw vraag zo snel mogelijk behandelen.

U kan op elk moment om een kopie van uw persoonsgegevens verzoeken en eventuele onjuistheden laten verbeteren, op voorwaarde dat u ons een bewijs van uw identiteit bezorgt (kopie van uw identiteitskaart). U kan zich eveneens te allen tijde kosteloos verzetten tegen het gebruik van uw gegevens voor promotionele (direct marketing) doeleinden, met name door u uit te schrijven van onze nieuwsbrief. Telkens wanneer u een promotionele e-mail krijgt van ons, zal u hierin de mogelijkheid geboden worden om u van onze mailinglijst uit te schrijven. Indien u ervoor kiest om u uit te schrijven, zullen we uw verzoek zo snel mogelijk verwerken.

naar boven

6. Wijziging van dit Privacybeleid

Wij behouden ons het recht voor om dit Privacy & Cookies Beleid op elk moment te wijzigen. Deze wijzigingen zullen in werking treden vanaf het moment dat ze worden gepubliceerd en u er als gevolg van het bezoek aan onze website kennis van krijgt.

naar boven