Was het tussen Adam en Eva liefde op het eerste gezicht?

Kort maar grappig.

Even je geheugen opfrissen… Adam en Eva waren volgens de Bijbel de eerste mensen op aarde. God plaatste het koppel in het Aards Paradijs en vertelde hen dat zij het fruit van alle bomen in de tuin konden eten, behalve van het fruit van ‘de boom van de kennis van goed en kwaad’, de appelboom.

Zij leefden gelukkig tot een slang -die symbool stond voor Satan- Eva verleidde om de “verboden vrucht” (de appel) te eten. Zij at ervan en gaf de vrucht door aan Adam, die er ook in beet. Zij werden zich op dat moment onmiddellijk bewust van hun naaktheid en gingen zich ervoor schamen.

Als straf voor de ongehoorzaamheid van Adam en Eva leidde God hen naar de wereld buiten het Aards Paradijs. Het koppel kreeg drie zoons: Kaïn en Abel, daarna Seth. Zo werden Adam en Eva letterlijk de ouders van het mensdom.

[related-posts]

Mààr!… Het had ook heel anders kunnen hebben uitgedraaid. In volgend filmpje zijn alle ingrediënten aanwezig voor een reconstructie: een prachtig, paradijselijk decor, een appelboom, een slang, en uiteraard een mooie vrouw en dito man. Maar wat als?… Dit moet je zelf ontdekken.

Noot: dit is wel degelijk een reclamesport voor één van de grootste verzekeringsbedrijven in Nederland.