Tennislegende John McEnroe was en is nog altijd een keigoed acteur

‘Commanderen’ is hem op het lijf geschreven.

De ouderen onder jullie kunnen hem ongetwijfeld nog voor de geest halen: John Patrick McEnroe (inmiddels 56 jaar) is een Amerikaans tennisser en meervoudig grandslamwinnaar. Tussen 1981 en 1984 stond hij bovenaan de lijst van toptennissers. Zijn bijnamen luidden Big Mac en Superbrat. Niet alleen door zijn aantrekkelijk, onvoorspelbaar en gevarieerd spel maar ook door zijn al even onvoorspelbaar temperament verdeelde hij de tennisliefhebbers in twee groepen: zij die hem haatten en zij die hem koesterden.

De keren dat Big Mac tijdens een wedstrijd uit z’n sloffen schoot en zich mateloos boos maakte op de scheidsrechter en zelfs op het publiek waren niet te tellen, maar het leverde historische beelden op:


Dezer dagen is John te zien als ‘acteur’ in een reclamespot van BNP Parisbas ter promotie van de Davis Cup- wedstrijden die van 17 t/m 19 juli in Middelkerke plaatshebben. Daaraan is een wedstrijd gekoppeld en wie weet kan je zelf ook aanspraak maken op een duoticket voor één van de wedstrijden. Enig chauvinistisch gevoel is wel vereist, want dit gaat om een landencompetitie. Meer info via deze website.

Hoe dan ook, men had geen betere acteur voor dit spotje kunnen bedenken:

https://www.youtube.com/watch?v=UmvURBjp104