Reclame die je laat lachen tot je er tranen van in je ogen krijgt!

Lachen is gezond, zelfs als je niet weet waarom je lacht! Sociaal experiment waaraan je nù zelf deelneemt.

Zien geeuwen, doet geeuwen maar het klinkt minder positief dan dat ‘zien lachen, doet lachen’! En toch is het meestal zo, willen of niet. Er wordt maar al te weinig gelachen, toch? Net als jij heb ik me ooit wel eens geschaamd om in het openbaar te lachen of beet ik zowat mijn binnenkaken stuk om mijn lach te bedwingen. Een lift of een bushokje zijn zo van die plaatsen waar het een ongeschreven wet lijkt dat hier niet wordt gelachen.

Een binnenpretje kan het merendeel wel onderdrukken, maar een slappe lach klein krijgen, is een ander paar mouwen. Het vreemde is dat de slappe lach je doorgaans overvalt wanneer je gestresseerd bent of zelfs lichtjes overwerkt. Om dezelfde reden kan je ten prooi zijn aan een plotse huilbui, maar die is minder aanstekelijk.

In geen twee minuten tijd krijgen we hier een opmerkelijk experiment voorgeschoteld. Het is wetenschappelijk bewezen dat we onze lach niet kunnen bedwingen als iemand anders begint. Zelfs al hebben we niet het flauwste idee waaròm de aangever dan wel lacht.

[related-posts]

Over het fysieke hoe en waarom zijn wetenschappers het niet volmondig eens, maar lachen zou de allereerste vorm van verbale taal zijn geweest voor oermensen. En niet voor niets zijn sinds de jaren 90 clowns actief in Vlaamse ziekenhuizen en zorginstellingen. Een lachreflex wordt vooral voor kinderen beschouwd als één van de beste natuurlijke pijnstillers.

Hoe dan ook, het werkt bijna altijd. In dit filmpje is iedereen proefkonijn, en het mooie is: jij dus eigenlijk ook!

Video “lachen is gezond”: