NIVEA waarschuwt kinderen spelenderwijs voor zonnebrand

Een opmerkelijke reclamestunt waarover is nagedacht!

Sprekende en slapende poppen, vloekende poppen, poppen die protjes laten, … Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Maar wat gedacht van poppen die een rood kopje krijgen als ze te lang in de zon zitten of liggen? Net zoals kinderen gauw verbranden als ze te lang in de zon vertoeven en te weinig bescherming hebben tegen de bijtende UV-stralen.

De meeste kinderen vinden het knap lastig om te worden ingesmeerd met kleverige zalfjes en oliën als ze op strand spelen. En dit hebben de marketeers van NIVEA ook begrepen, want ze bedachten een originele kindvriendelijke stunt om onze kleuters te wijzen op het belang van zonnebrandcrème. Ze lieten twee poppetjes in badpak ontwerpen -een Suske en een Wiske, zeg maar- die flink rood worden als je ze mee naar het strand neemt. Je veegt er een crème over en oeps, het poppetje krijgt weer zijn normale kleur terug!

Aan de stranden van Rio de Janeiro is de sensibiliseringsactie al volop aan de gang en de NIVEA DOLLS zijn er een onverhoopt succes. ‘Kinderen zorgen voor hun pop zoals ouders zorgen voor hun kind‘ is de slagzin en dit leidt tot bijzonder mooie taferelen:

Video “bescherm je tegen zonnestralen”: