6 films die zonder twijfel je hart zullen raken

5. The Boy in the Striped Pyjamas

GettyImages
GettyImages

The Boy in the Striped Pyjamas is een verschrikkelijk, maar toch mooi verhaal over vriendschap. Bruno, de kleine zoon van een hoge Nazi-generaal, ontdekt een hek nabij zijn huis waarachter hij een merkwaardige jongen ziet in een gestreepte pyjama. Bruno komt dichter om de jongen te ontmoeten, zonder te beseffen dat de bedrading de grens van het Auschwitz concentratiekamp voorstelt en dat de jongen, genaamd Shmuel, een Joodse gevangene is. Bruno en Shmuel leren elkaar beter kennen, elk onwetend wat ze zo verschillend maakt van elkaar.


6. Billy Elliot

GettyImages
GettyImages

De 11-jarige Billy is de zoon van een mijnwerker die in een arme mijngemeenschap in het noorden van Engeland woont. Op een dag komt hij terecht in een balletles tijdens zijn wekelijkse boksles en ontdekt hij dat ballet is wat hij echt wil doen. Tegen zijn vaders wil in, probeert de jongen zijn droom waar te maken en een professionele danser te worden.

Elk van deze films vertelt een verhaal van een diepgaande menselijke transformatie. De personages zijn gevuld met vrijgevigheid waarmee ze alle barrières breken en dit helpt hen hun grootste dromen te vervullen.