6 films die zonder twijfel je hart zullen raken

Indien je deze films nog niet zag, is dat dringend tijd!

Houd je van films die recht het hart binnendringen, dan is dit artikel iets voor jou. De onderstaande lijst bevat de beste en meest ontroerende films, die je zowel doen lachen als een traantje doen wegpinken. Ze gaan over de ware band van broederschap, de waarde van vriendschap en de sterkst gekende kracht in de wereld: ouderliefde.

1. I Am Sam

GettyImages
GettyImages

Sam, een mentaal gehandicapte vader die het IQ heeft van een 7-jarige, doet zijn uiterste best om zijn dochter Lucy op te voeden, die hij met een dakloze vrouw verwekte. Hun band is sterk en ze houden ongelofelijk veel van elkaar. De situatie wordt echter gecompliceerd wanneer een sociaal werker voorstelt dat Lucy misschien beter in een pleeggezin geplaatst wordt.


2. The Shawshank Redemption

GettyImages
GettyImages

Andrew Defresne is een succesvolle bankier wiens leven drastisch verandert nadat hij ten onrechte veroordeeld wordt voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. In de gevangenis raakt hij bevriend met Ellis Boyd ‘Red’, met wie hij beste vrienden wordt. Samen proberen ze de schandalige manier waarop ze behandeld worden in de gevangenis te veranderen en dromen ze van vrijheid. Dit is een aangrijpend verhaal over vriendschap, loyaliteit en hoop.


(lees verder op de volgende pagina)