Wát als jij plots miljoenen wint?

Top 5 voor Belgische miljonairs.

De kans ís inderdaad bijzonder klein, maar toch kan het je overkomen: via de geluksgetallen van de Nationale Loterij of Euro Millions krijg je in één klap ettelijke miljoenen in je schoot geworpen. Wát ga je ermee doen? Test jezelf, sluit even de ogen en je zal jezelf erop betrappen dat je niet meteen een pasklaar antwoord hebt. Op internet werd de vraag herhaaldelijk gesteld en de antwoorden zijn zeer uiteenlopend tot verrassend. In eigen land blijken de meeste ‘spelers’ eerder tevreden te zijn met een maandelijkse ‘Win for Life’-som dan met een plots fortuin.

Aan de hand van alle sites die je in dit verband via internet vindt, probeerde ik een top 5 samen te stellen. En het zou me verbazen als jij jezelf niet terugvond in één of meerdere items van dit verlanglijstje. Ik beperk me tot mannen en vrouwen van gemiddelde leeftijd, ongeacht of ze nu een gezin hebben of alleenstaande zijn.

[related-posts]

1. Mijn gezondheid voor alles:

Velen zouden er alles voor over hebben om aan hun gezondheid en uiterlijk te werken, nu er geld voorhanden is. Voor eventuele chirurgische ingrepen zou nagenoeg niemand uit de weg gaan. Wekelijkse wellnessbeurten zouden sowieso op de agenda staan.

2. Ik wil de wereld zien:

De gemiddelde Belg bezoekt in zijn leven niet meer dan 10 landen. Het verlangen om andere continenten en culturen te verkennen, blijkt erg groot te zijn.

kreta

[related-posts]

3. Ik wil verhuizen:

De meeste landgenoten vinden België al lang niet meer het beloofde land en ergeren zich vooral aan de nationale politiek en het klimaat. Weinigen zijn bang voor een complete ommezwaai in hun leven en zijn best bereid om elders een nieuw begin aan te gaan.

verhuizen

4. Ik start een bedrijf op:

De werksituatie is voor de meeste Belgen hét hekelpunt. Als ze de middelen zouden hebben, startte de meerderheid een eigen firmaatje op. De prestatiedwang en de verhouding werk-vrije tijd zit vele landgenoten erg hoog.

Eigen Bedrijf

[related-posts]

5. Ik investeer of schenk weg:

Tot vandaag leven verenigingen voor ‘het goede doel’ van spontane giften. Ik hoef me niet te verontschuldigen om te verkondigen dat ik daarin in ’t geheel niet geloof. En, investeringen, waarin?…

geld geven

Ik gun iedereen dat ie vroeg of laat een paar miljoen euro cadeau krijgt. Maar ik ben de laatste om je te adviseren wat je ermee moet.