Deze warme drankjes doen je uitkijken naar de barre wintermaanden!

Gezelligheid troef!

Nu de herfst officieel in het land is, moeten we onder ogen komen dat de temperaturen een duik zullen nemen. Hoe triestig dat ook mag lijken, het betekent ook dat we ons opnieuw kunnen warm maken voor prachtige herfsttaferelen, winterwandelingen én marktjes overal in het land. Wie toch nog moeite heeft om nu al uit te kijken naar deze dingen, zal misschien overstag gaan wanneer ze herinnerd worden aan de warme drankjes die de wintermaanden zo gezellig maken. Want geef nu toe: kerstmarkten zijn enorm gezellig en er gaat niets boven een gezellig onderonsje met een jenever of Irish coffee in de hand!

1. Amandel-rum koffie

Doe per 3 eetlepels koffie 1 eetlepel amandelpoeder in het filterzakje. Giet deze straffe koffie dan samen met een scheutje rum in een kopje, en garneer met een heerlijk toefje slagroom en geroosterde amandelen.

2. Irish coffee

Dit drankje is onlosmakelijk verbonden met een terrasje doen tijdens de herfstmaanden! Wil je het thuis zelf maken? Dan moet je twee eetlepels whiskey en 1 eetlepel bruine suiker in een tas doen. Giet er vervolgens hete, sterke koffie bij en werk af met zacht opgeklopte room. Geniet!

1_irishcoffee


3. Amsterdammer

De Amsterdammer is op-en-top winters. Vul een koffiekop met 2 eetlepels advocaat, 1 theelepel suiker en hete koffie. Ongelofelijk lekker met een speculooskoekje erbij!

4. Duivelse koffie

Niet iedereen is fan van deze koffie, maar het is wel een voltreffer voor wie houdt van kruidige drankjes! Vermeng 1 theelepel bruine suiker, 1 theelepel vanillesuiker, 5 kruidnagels, 1/2 kaneelstokje, citroen- en sinaasappelzeste, + 2 glaasjes brandy. Verwarm tot de suiker is gesmolten en flambeer het geheel. Verdeel over 4 kopjes en giet er hete, sterke koffie bij. Werk af met een toefje slagroom.

(lees verder op de volgende pagina)