Top 5 van best betaalde voetbalcoaches

Geen compassie met voetbaltrainers!

Afgelopen weekend werd de match Standard-Zulte Waregem vroegtijdig stilgelegd n.a.v. kwalijke incidenten met de supporters in de slotminuten. Tot nog toe zijn de precieze sancties voor de club nog niet bekend, maar de Rouches hebben alvast hun trainer, Guy Luzon (39), aan de deur gezet. Met onmiddellijke ingang. Dit verbaast niet één voetballiefhebber, want bij het begin van het seizoen vallen er wel meer ‘stomme’ eikels van de bomen.

Er is een tijd geweest dat ik compassie ervoer voor voetbaltrainers. Welke job is er nu meer onzeker en ondankbaar dan die van voetbalcoach? Een paar opeenvolgende nederlagen van de ploeg en oeps, dáár is de deur, meneer! Een wederwoord van de trainer in kwestie krijg je nauwelijks te horen of te lezen. Nu begrijp ik waarom: in de commercie van het voetbal worden zulke ‘sluitende contracten’ beklonken dat je er juridisch geen speld tussen krijgt. Afgedankte trainers verlaten met de glimlach het veld; het grote geld is toch binnen en laat een ander de voetbalsterren maar pamperen!

[related-posts]

Raymond Goethals zaliger en Eric Gerets (60) zijn onze absolute boegbeelden op dit terrein. Maar bondscoach Marc Wilmots is niet ver af van hun status als stertrainer. Geen idee wat hij momenteel verdient, maar misschien kan volgend lijstje voor hem een maatstaf zijn. Dit is de top 5 van de grootverdieners als coach van een voetbalploeg. Allen zijn ze actief in het buitenland.

1. Josep Guardiola:

43-jarige Spanjaard en trainer van Bayern München, is na dit voetbalseizoen 18,9 miljoen euro rijker.

josepguardiola

[related-posts]

2. José Mourinho:

51-jarige Portugees en trainer van Chelsea, strijkt 13,6 miljoen euro op door zich voor één jaar (2014-2015) aan de club te binden.

josémourinho2

3. Marcello Lippi:

66-jarige Italiaan, verdient momenteel in China een slordige 11 miljoen euro op jaarbasis.

marcellolippi

4. Fabio Capello:

58-jarige Italiaan en bondscoach van Rusland. Zijn jaarsalaris? 10,21 miljoen euro.

fabiocapello

[related-posts]

5. Louis van Gaal:

63-jarige Nederlander en tot voor kort de bondscoach van zijn land, vond binnen de kortste keren een andere werkgever: Manchester United F.C. Na dit lopende seizoen is de man maar liefst 9,2 miljoen euro rijker.

louisvangaal

Tijd dat ik begin te trainen om trainer te worden!…