De ergerlijkste ergernissen (DEEL 1/3)

Hoeveel keer per dag erger jij je?

Ik heb ooit eens een hele dag mijn ergernissen genoteerd -van bij het opstaan tot het slapengaan- en ze verwerkt in een cursiefje. Je zou dit ook eens moeten doen en je zou versteld staan van het resultaat. Niet voor niks vind je op internet een waaier van lijstjes: van de top 10 tot de top 100. Omdat je het gros van je tijd doorbrengt op je werk en met je gezin, zal ik de ergerlijkste ergernissen ook netjes indelen in categorieën.

Maar laten we het om te beginnen algemeen houden. Hieronder vind je willekeurig een lijstje van 10 ergernissen, die bijna elke dag aanleiding zijn van stress en gevloek. Dat ‘het verkeer’ op nummer 1 staat, zal niemand verwonderen, maar wellicht herken je jezelf ook in de negen andere bronnen van ergernis.

[related-posts]

Ergernis 1:

Het verkeer in het algemeen: files, vrachtwagens en bumperrijders in het bijzonder.

Ergernis 2:

Het weer.

Ergernis 3:

Het telefoonverkeer: helpdesks (Druk 1, druk 2, druk 3, enz.), anonieme verkoop per telefoon, het storend luidop telefoneren van je gezelschap in het openbaar.

Ergernis 4:

Spam-mails.

[related-posts]

Ergernis 5:

Vuile toiletten en in het bijzonder het gebrek aan wc-papier.

Ergernis 6:

Reclameblokken tijdens tv-programma’s.

Ergernis 7:

Rijen mensen aan de kassa’s van grootwarenhuizen.

[related-posts]

Ergernis 8:

Bepaalde tv-figuren.

Ergernis 9:

Wegenwerken en omleidingen.

Ergernis 10:

Verpakkingen allerhande.

Vanzelfsprekend is het ook een hele oefening om jouw gelukkigste momenten van de dag te noteren. Maar dan is het lijstje veel korter, vermoed ik.