7 bizarre dingen die mensen doen tijdens hun slaap

Wat doe jij zoal in je slaap?

De meeste mensen zijn zich in ’t geheel niet bewust of ze nu al dan niet snurken of knarsetanden terwijl ze slapen. Een groot aantal praat ook luidop in hun slaap en in ergere gevallen schreeuwen of roepen ze de hele buurt wakker. Zulke verschijnselen worden niet als ‘slaapstoornissen’ bestempeld en er is geen medicatie die je ervan verlost. En zo zijn er wel meer dingen die we ’s nachts doen zonder het te beseffen:

1. Meer dan woelen:

Het is niet ongewoon dat mensen wakker worden met hun hoofd aan het voeteinde. Sterker nog: vele koppels verwisselen tijdens hun nachtrust gewoon van plaats in bed. Deze wissel zou zelfs zo goed als synchroon gebeuren, zonder dat één van de partners zich ervan bewust is. En wat nog meer wroeters overkomt, is dat ze náást hun bed wakker worden.

2. Op stap gaan:

Slaapwandelen kan je het niet echt noemen, wanneer iemand ’s nacht een ritje met de wagen gaat maken. Wanneer deze nachtridders in pyjama of nachtjapon vanachter het stuur worden geplukt, zijn ze zich van geen kwaad bewust en weten ze zelfs niet eens waar ze naartoe wilden rijden. Doorgaans volgen ze de verkeersregels perfect op en veroorzaken deze ‘droomchauffeurs’ ook geen ongevallen.

(lees verder op de volgende pagina)