10 tekenen dat je introvert bent

Introvert vs. extravert.

Vaak denken mensen dat een introverte persoonlijkheid hetzelfde betekent als verlegen zijn. Toch is dat niet zo. Verlegenheid heeft vaak te maken met een gebrek aan zelfvertrouwen.

[related-posts]

Introverte personen hebben geen last van verlegenheid. Ze durven van zich te laten horen, kunnen voor een groep spreken als dat nodig is, enzovoort. Het verschil met een extraverte persoonlijkheid zit hem in het feit dat introverte mensen deze dingen niet zo graag doen. Ze voelen zich ook sneller vermoeid en geïrriteerd door de drukte.

Herken je iets van jezelf in deze kenmerken? Dan ben je waarschijnlijk een introverte persoon!

meditatie


1. Je praat niet graag over koetjes en kalfjes.

Je spreekt als je echt iets te zeggen hebt. Je apprecieert het ook als andere mensen hetzelfde doen. Je praat graag over diepere onderwerpen van het leven. Kletsen zegt je niets. Je vindt het vaak ook storend om er lang naar te moeten luisteren.

2. Je vindt het niet erg om alleen te zijn.

Integendeel, je hebt vaak nood om je alleen terug te trekken om op je positieven te komen en je te herladen. Je hoort je collega’s vaak zeggen “Je zit hier maar zo alleen!“, wat als medelijden klinkt. Wat ze echter niet weten, is dat dat exact is wat je wil, alleen zijn.

strand


(lees verder op de volgende pagina)