10 meest verkochte elektrische auto’s van 2016

Milieuvriendelijk.

Een elektrische auto is een elektrisch voertuig dat wordt aangedreven door een elektromotor, die gebruikmaakt van elektriciteit die afkomstig is van bijvoorbeeld chemische energie, opgeslagen in accu’s of uit een brandstofcel. Dit soort auto wordt gezien als de toekomst. De brandstofmotor zal uiteindelijk helemaal verdwijnen omwille van de uitstoot van schadelijke gassen. Voor het opladen van een elektrische auto is een oplaadpunt nodig.

De verkoop van elektrische auto’s in België is afgelopen jaar met de helft gestegen, de verkoop van hybride wagens zelfs met 75%. Hybride wil zeggen een auto met een elektrische én verbrandingsmotor. De stijging van de verkoop heeft vooral te maken met een premie die de Vlaamse overheid toekent. In 2019 zal je hiervan voor het laatst gebruik kunnen maken en die komt bovenop de vrijstelling van BIV en verkeersbelasting.

De aankoop van een elektrische wagen is vooral interessant voor vennootschappen, want die kunnen de aankoop- en onderhoudskosten voor 120 procent fiscaal recupereren. In België werden in 2016 ongeveer 2.000 nieuwe elektrische wagens en bijna 16.000 nieuwe hybride wagens ingeschreven. Dat meldt constructeursfederatie Febiac.

1. Tesla Model S is de meest verkochte elektrische auto, vanaf € 77.900

teslamodels
Deze week doken nog opmerkelijke beelden op van een Tesla met automatische piloot die een crash voorspelde en vanzelf begon te remmen om erger te voorkomen.

https://youtu.be/eWDYa9kpqrc

2. Nissan Leaf vanaf € 30.640, samen met Tesla Model S goed voor meer dan de helft van de verkoop van elektrische wagens

nissanleaf


(lees verder op de volgende pagina)