10 landen waar je het goedkoopste woont

Daarvoor moet je al een eind buiten Europa.

Soms vraag ik me af waarom zovele Polen hier hun intrek komen nemen, terwijl het leven in hun eigen land zoveel goedkoper is. En met ‘leven’ bedoel ik dan allerlei factoren zoals huurprijzen, koopkracht, de prijzen van dagelijkse boodschappen, de prijs van elektriciteit, telefoon- en internetgebruik, een etentje op restaurant, medicatie, enz.

Dataresearch website Numbeo deed onderzoek naar de goedkoopste landen om in te wonen. Het onderzoek vergelijkt de ‘consument prijs index’ (CPI) van elk land met die van New York. Blijkt dat je al een flink eind buiten Europa moet gaan wonen, wil je meer waar voor je geld krijgen. Enkel Moldavië (3,6 miljoen inwoners) en Macedonië (2,1 miljoen inwoners) zijn twee relatief kleine landen binnen Europa, die je terugvindt in de top 10 van de goedkoopste landen om in te wonen:

[related-posts]

1. India:

Het is na China ook het meest bevolkte land van de wereld (1.220.800.360 inwoners!).

india

2. Nepal:

Een land in Azië, gelegen in de Himalaya tussen India en China (27,8 miljoen inwoners).

nepal

3. Pakistan:

Een land in Zuid-Azië dat ligt op het Indisch subcontinent, grenzend aan India, Afghanistan, Iran, China en aan de Arabische Zee (182,1 miljoen inwoners).

[related-posts]

4. Tunesië:

Officieel de Republiek Tunesië, een land in Noord-Afrika grenzend aan Algerije en Libië en aan de Middellandse Zee (10,8 miljoen inwoners).

tunesie

5. Algerije:

Officieel de Democratische Volksrepubliek Algerije, een land in Noord-Afrika. Algerije ligt tussen Marokko en Tunesië, en vormt samen met deze landen de Maghreb (39,2 miljoen inwoners).

6. Moldavië:

De Republiek Moldavië vind je in Oost-Europa, grotendeels gelegen tussen de rivieren Proet en Dnjestr. Het land wordt in het westen en het zuiden begrensd door Roemenië en in het noorden en het oosten door Oekraïne.

moldavie

[related-posts]

7. Egypte:

Officieel de Arabische Republiek, een staat in het noordoosten van Afrika (85,2 miljoen inwoners).

egypte

8. Macedonië:

De Republiek Macedonië is een land gelegen in het midden van de Balkan in Zuidoost-Europa. Het is een van de opvolgerstaten van het voormalige Joegoslavië, waarvan het land zich in 1991 onafhankelijk verklaarde.

macedonie

9. Syrië:

Officieel de Arabische Republiek Syrië, een land in het Midden-Oosten (22,8 miljoen inwoners).

10. Colombia:

De Republiek Colombia is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noorden aan de Caraïbische Zee, in het oosten aan Venezuela, in het zuidoosten aan Brazilië, in het zuiden aan Peru en Ecuador en in het westen aan Panama en de Grote Oceaan (48,3 miljoen inwoners).

colombia

Hoe goedkoop het leven er ook mag zijn, je moet er natuurlijk wel mee rekening houden dat de lonen in al deze landen veel lager zijn dan wij gewend zijn. Maar wellicht kom je er met een gemiddeld pensioen wel behoorlijk rond.