10 landen waar je geen inkomensbelasting betaalt

10 belastingparadijzen wereldwijd.

In deze tien landen is er geen inkomensbelasting… kan je het je al voorstellen: niets te hoeven afgeven van je jaarlijkse inkomen?

Uiteraard heeft elke overheid geld nodig en wordt er op een andere manier financiële middelen ingezameld: hogere arbeidsbelastingen of taksen op ingevoerde goederen…  Elk land belast op een andere wijze.

Hieronder alvast een lijstje van tien landen waar je niet belast wordt op je inkomen:

1. Saoedi-Arabië:

Dankzij de hoeveelheid olie in het land, worden de inwoners gespaard op fiscaal vlak.  Buitenlanders die olie inkopen, moeten echter wel betalen!

Saoedi-Arabië

2. Andorra:

Waar al het geld vandaan komt, is niet helemaal duidelijk.  Misschien hebben de toeristen die volop alcohol en sigaretten inkopen er iets mee te maken?

Andorra

3. Bahrein:

Buitenlandse ingezetenen worden wel belast op hun huur.

Barhein

4. Britse Maagdeneilanden:

Hier worden bedrijven belast op arbeid.  Of het nu de werknemer of het bedrijf is die de belasting moet betalen, komt eigenlijk vrijwel op hetzelfde neer.

Britse Maagdeneilanden

5. Verenigde Arabische Emiraten:

Inwoners kunnen ontsnappen aan inkomensbelastingen dankzij de grote reserves van ruwe olie en aardgas.  Er wordt wel een vennootschapsbelasting geheven op bedrijven die gebruik maken van hun bronnen.

Verenigde Arabische Emiraten

6. Koeweit:

90% van de inkomsten van het land komt uit olie.  Ongeveer 93% van de bevolking werkt in de openbare dienst, meer bepaald in de oliesector… waarom dan moeite doen om een inkomensbelasting te vragen?

Koeweit

7. Kaaimaneilanden:

Hun grootste inkomensbron is het toerisme, goed voor 326 miljoen dollar per jaar.  De belastingen worden eerder geheven op importproducten.

Kaaimaneilanden

8. Monaco:

Waarom Monaco geen inkomensbelasting hoeft te vragen?  Het land belast in de plaats casino’s en probeert het monopolie in bepaalde sectoren, zoals tabak en telecommunicatie, te behouden.

Monaco

9. Bermuda:

Hier is het beleid om rijken zich op de eilanden te laten vestigen en enkel de onmisbare importproducten te overbelasten.

Bermuda

10. Qatar:

De belastingen worden hier geheven op bedrijven die gebruik maken van de gasreserves van het land.

Qatar