De 10 geboden van de wc (1/2)

Is de plee niet bovenal een oord van trompetgeschal?

Vreemd, maar in feite vertoeven we allemaal vrij graag op het toilet. Tenminste, als het een propere wc is en als je voorganger geen stank voor dank achterliet. Daar waar men er vroeger de tijd nam om de krant te lezen, is het tegenwoordig de ideale plek om er je sms’jes en e-mails te checken, terwijl je rustig de opgeslagen inhoud van je darmen op een natuurlijke manier kan ‘downloaden’.

Doe zelf de test: als je bij mensen op bezoek bent geweest, weet je meestal maanden later nog precies hoe hun wc op je overkwam. Het interieur, de geur, de kleur, de aankleding, … Uit het kleinste huisje in huis kan je vaak afleiden hoe de bewoners zijn. Hetzelfde geldt voor restaurants en publieke toiletten: zelfs in een poepchique eetgelegenheid kan je een walgelijke plee aantreffen en dit is vaak een reden om er nooit nog terug te keren.

Tegelspreuken zijn helemaal in, maar doorgaans blijft het bij één zin. Waarom zou je de lectuur in je toilet niet uitbreiden tot meerdere quotes? Laat de 10 wc-geboden een aanzet zijn om creatief aan de slag te gaan. We geven je er maar liefst 10 in dit eerste van twee delen:

toilet_tile_1


(lees verder op de volgende pagina)