8 ergernissen die elke horecamedewerker herkent

Het leven van horecapersoneel.

Werken in de horeca, het is heus geen lachertje. Wat er ook gebeurt of hoe klanten je ook behandelen, je moet altijd vriendelijk blijven en een glimlach op je gezicht toveren. Ook wanneer gasten met hun vingers naar je knippen, glazen van je dienblad halen of wanneer er om half elf nog een bende van 9 man binnenkomt. Hier volgen de 10 grootste ergernissen van horecapersoneel. Herkenbaar?

1. Glazen van je dienblad halen

Hoe vriendelijk het ook bedoeld mag zijn, het is enorm vervelend als klanten je proberen te helpen door glazen van je dienblad te nemen. Ondertussen sta jij wanhopig te sukkelen om je plateau in balans te houden.

dienblad


2. Apart afrekenen

Je brengt vriendelijk de rekening naar de tafel met 9 gasten. Dan besluit de groep dat ze elk apart willen betalen. Ze willen niet gewoon de rekening door 9 delen, nee, ze willen elk voor zich uitrekenen wat hun schuld is. Een hoop gedoe en als iedereen aan de beurt is geweest, blijven er altijd wel nog twee wijntjes en een cola over waar niemand weet van heeft.

rekenmachine


(lees verder op de volgende pagina)