De 10 duurste stukken fruit in de wereld

Onbetaalbaar.

Zou jij nog een dag zonder een fris, sappig stuk fruit kunnen?  Soms vinden we bepaald fruit te duur, zeker buiten het seizoen kunnen de prijzen van fruitsoorten stevig oplopen.  Gelukkig worden ze nooit zo duur als deze 10 fruitsoorten die we voor jou hebben uitgezocht.  Dit fruit zal je niet gemakkelijk bij jou in de buurt vinden, je zal er waarschijnlijk ver voor moeten reizen… en niet te vergeten: een flinke duit voor moeten neertellen!  Kijk mee naar deze 10 duurste – en zeldzame – stukken fruit in de hele wereld.

10. Peren in Boeddha vorm ($9,00/stuk)

In China kan je voor een kleine $10 peren kopen in de vorm van… Boeddha.  De Chinese boer Xianzhang Hao uit de provincie Hebei maakte een vorm en liet de peren hierin groeien, zodat ze op een Boeddha standbeeld zouden lijken.

fruit1b


Volgens een Chinese mythe zou fruit in de vorm van Boeddha voor onsterfelijkheid zorgen… in dat geval is $9,00 misschien geen te hoge prijs?

fruit1


9. Sekai Ichi appelen ($21,00/stuk)

Deze appels zijn ongetwijfeld de duurste in de hele wereld.  Een Sekai Ichi appel heeft een gemiddelde omtrek van 38 cm. en een gewicht van meer dan 900 gram.  De naam “Sekai Ichi” betekent met die prijs, gewicht en omtrek niet voor niets “Wereld’s nummer 1“.

fruit2b


(lees verder op de volgende pagina)