‘Vissen’ is het meest aantrekkelijke sterrenbeeld

Geboren tussen 20 februari en 20 maart? Geluksvogel!

Een geluksvogel is een algemeen aanvaard Nederlands woord dat iedereen begrijpt, maar had men niet beter het woord ‘geluksvis’ in onze woordenschat opgenomen? In de ons vertrouwde astrologische termen horen vogels niet thuis, maar ‘Vissen’ daarentegen worden er algemeen erkend als een bijzonder positief sterrenbeeld.

Niet voor niets blijven horoscopen al eeuwen overeind en wereldwijd hechten miljoenen mensen er belang aan. Bijgeloof of niet, er bestaan tal van wetenschappelijke onderzoeken die onvoorwaardelijk de karakterbeschrijving van een persoon linken aan hun sterrenbeeld. En gegrond of niet, vele ‘gewone’ mensen kunnen jouw sterrenbeeld na één gesprek… raden. In dit verband stond ik meer dan eens aan de grond genageld.

Ik heb nog nooit het genoegen ervaren om met een ‘Vis’ als partner door het leven te gaan, hoewel dit sterrenbeeld perfect zou moeten klikken met een ‘Leeuw’. Integendeel, ik word aangetrokken door types van sterrenbeelden die mij qua karaktereigenschappen helemaal niet liggen. Jij niet, dan?

[related-posts]

Binnen mijn eigen directe familie zwemmen er een drietal vissen onbezorgd door het leven en ik kan me zeker wel vinden in de omschrijving die aan dit sterrenbeeld wordt toebedacht:

Positief: ‘Vissen’ zijn toegewijd, fantasierijk, barmhartig, betrouwbaar en open-minded. Negatief: ‘Vissen’ zijn over het algemeen besluiteloos, overgevoelig, escapist -vluchten van wezenlijke problemen- en dompelen zich graag in zelfmedelijden.

Vissen zijn uitstekend met alles wat betreft het mystieke en het spirituele. Ze zijn extreem creatief en kunnen hun spitsvondige vaardigheden gebruiken om andere mensen te begrijpen en te inspireren. Vissen houden van avontuur, nieuwe situaties en van sociale evenementen. Ze zullen altijd zin hebben om vrijwel alles wat jij voorstelt te doen. Breng ze aan het lachen; ze zijn meestal melancholisch en zullen onder de indruk zijn wanneer iemand de mogelijkheid heeft om hen aan het lachen te brengen.

Het is nog nooit in me opgekomen, maar bij mijn eerstvolgende ontmoeting zal mijn eerste vraag zijn: “Mag ik weten welk sterrenbeeld jij hebt?”