Chinese horoscoop vs onze horoscoop: welke is juister?

Klopte jouw horoscoop van de afgelopen maand? Een vergelijkend onderzoek dat je zelf ook eens moet beproeven!

Horoscopen: zelf hecht ik er helemaal geen geloof aan, maar ettelijke anderen doen dit wel. Bij wijze van experiment las ik mijn horoscoop van de bijna afgelopen maand mei om eens te checken wat nu al dan niet bewaarheid werd. Dit vond ik leuker dan te ‘weten’ wat mij in juni te wachten staat. Meer nog; ik vergelijk onze gebruikelijke horoscoop (op basis van de geboortedatum) met de Chinese horoscoop die uitgaat van je geboortejaar. Volgens de onze ben ik Leeuw en volgens de andere ben ik Tijger. En het was best een amusante oefening! Het mag dan wel een synthese zijn van verschillende publicaties, de meeste zinnen citeer ik hier letterlijk.

Leeuw, mei 2015:

horoscoopleeuw1. Financiën:

Alles wat vastgoed betreft of verbetering van je woonsituatie, zal moeiteloos verlopen. Tot twee keer toe zal je deze maand verrast worden door financieel gewin dat a.h.w. uit de lucht komt vallen. Je zal aankopen kunnen doen die al lang op je verlanglijstje stonden. Hoed je echter voor extra’s die niet in het lijstje voorkwamen en wees niet te vrijgevig t.o. derden of goede doelen die je niet terdege kent.

2. Gezondheid:

Je wordt geconfronteerd met een reeks kwaaltjes die stuk voor stuk te wijten zijn aan energie- en slaapgebrek. Je lijdt onder de weersomstandigheden en hoewel je overloopt van ambitie en nieuwe ideeën, voel je je te loom om ze waar te maken. Ga voor Ginseng, een vitaminepreparaat, een goede massage of een beurt bij de voetreflexoloog. Doen!

3. Relaties:

Je leert zeker voldoende mensen kennen. Maar indien er al een amoureus contact zou tussen zitten, dan keert het snel terug naar het louter vriendschappelijk niveau. In deze periode van het jaar ben je eerder gefocust op je werk dan op een relatie. Maar op deze manier gaan interessante ontmoetingen aan je voorbij. Zin of niet, ga in op elke uitnodiging!

4. Werk:

De maand mei kan wat dit betreft het verschil maken. Je zou maar wat graag je ei leggen, maar weinigen willen het nest met je delen. Jouw projecten/ideeën blijken lang niet zo relevant dan jezelf vermoedde. Je trekt voortdurend jezelf in twijfel, maar aan het eind van de maand vind je één of meerdere mensen die mee op jouw kar springen.

(lees verder op de volgende pagina)