Wil je aan kinderen beginnen? Overweeg eerst deze dingen!

2. Prioriteiten

Of je het wilt of niet, je kind gaat je nummer één prioriteit moeten zijn, je hele leven lang. Je moet goed weten of je daar klaar voor bent. En er is helemaal niets mis mee als dat op dit moment niet zo is. Je hebt de controle over je leven, het is jouw beslissing. Bekijk hoe je leven er op dit moment uitziet, en waar je prioriteiten liggen. Ben je bereid om dingen anders te rangschikken? Dit geldt ook voor je partner.

zwanger vrouw


3. Stabiliteit

Een kind heeft zoveel mogelijk stabiliteit en zekerheid nodig. Hoe ziet jullie leven eruit? Kunnen jullie de nodige standvastigheid verschaffen op materieel, financieel én emotioneel vlak?

huis


4. Geld en hulp

Een kind brengt veel uitgaven met zich mee. Je moet je afvragen of jullie dat financieel wel aankunnen, ook op lange termijn. Een plan hebben waar je op kunt terugvallen zal je een hoop zorgen besparen later, en een ontspannen en gelukkige moeder is belangrijk voor een kind.

Het is niet noodzakelijk, maar wel handig om te weten dat je op de hulp van de familie of vrienden kunt rekenen als dat nodig zou zijn. Overweeg je opties.

family


(lees verder op de volgende pagina)