Wat voor een muis heb jij?

Hier komt de naam “muis” vandaan.

‘De gevoelige muis’, ‘De brave muis’, ‘De misvormde muis’,… Ze bestaan in alle kleuren en vormen en worden onder de gekste benamingen aangeboden in de etalage. En dit aan prijzen die variëren van 40 tot 130 euro.

We zetten je op een verkeerd been natuurlijk, want we hebben het hier wel degelijk over een computeraccessoire dat velen voor geen geld ter wereld nog willen missen: hun muis!

Het is inmiddels precies 30 jaar geleden dat een Amerikaanse wetenschapper, ene Douglas Engelhart, het handigheidje uitvond en ontwierp. Omdat het bolle, rollende bakje met een lange draadstaart eruitzag als een muis, doopte hij het ding ook simpelweg ‘muis’.

muis

[related-posts]

Inmiddels zal elke gebruiker al wel lang beschikken over een muis zonder staart, maar ook de vorm, de mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid van de draadloze muis zijn in vrij korte tijd enorm geëvolueerd.

Een "magic mouse" van Apple.
Een “magic mouse” van Apple.

Neem maar eens een kijkje op de sites van Logitech, al jaren de grootste producent met een marktaandeel van iets meer dan de helft van de totale wereldproductie.

De meest populaire is nog altijd de eenvoudige blauwe muis (Logitech Bluetooth Mouse MS 57), makkelijk en handig voor laptopgebruikers.

Toeval of niet, ik heb een grijze muis, en zo noemen ze mij soms ook!