Wat te doen wanneer je gsm in het water valt!

Het is zeker niet het einde!

Laten we eerlijk zijn: onze gsm die nat wordt, is een van onze ergste nachtmerries. Het maakt niet uit of je gsm in het toilet valt of nat wordt door de regen, want op dat moment kan je alleen maar denken aan de verloren gesprekken, foto’s en filmpjes… Is alles nog te redden? Ja, maar dan moet je wel snel reageren!

1. Haal je gsm direct uit de vloeistof!

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar het duurt ongeveer 20 seconden vooraleer de vloeistof in de mobiele telefoon loopt. Dus haal je gsm er maar snel uit!

aid33339-728px-save-a-wet-cell-phone-step-1-version-3


2. Schakel je gsm uit

Mocht dit nog niet automatisch gebeurd zijn, moet je dit zo snel mogelijk doen.

3. Haal de batterij, simkaart en andere externe kaarten eruit

De batterij levert stroom aan je gsm, en stroom en vocht gaan niet samen. Vermijd extra schade aan de elektronica en verwijder dus de batterij. Om je gesprekken, foto’s en dergelijke te bewaren, zorg je er ook best voor dat je simkaart, geheugenkaart enz. verwijderd zijn.

aid33339-728px-save-a-wet-cell-phone-step-5-version-3


4. Dep alles droog met een handdoek of droge stofdoek

Nu je alle onderdelen naast elkaar hebt liggen, kan je alles droog deppen. Je kan ook een stofzuiger gebruiken om al het water op te zuigen, maar gebruik zeker geen haardroger want dit blaast de druppels nog meer naar binnen!

5. Stop de binnenkant van je gsm in een doos/pot/zak met droge rijst

Zorg ervoor dat je gsm volledig bedekt is door de droge rijst, dit zal het vocht binnen in de gsm absorberen. Je batterij en simkaart laat je naast de pot drogen.

gsmredden


6. Wachten

Dit is ongetwijfeld de moeilijkste stap: wacht minimaal 72 uur! Je moet zeker zijn dat je gsm volledig vochtvrij is, en dat kan lang duren.

7. Zet je gsm terug in elkaar

Merk je tijdens het opnieuw in elkaar zetten dat er toch nog wat vocht aanwezig is, plaats je je gsm het best terug in de rijst. Wanneer alles droog aanvoelt, kan je je gsm in elkaar steken en hopen dat hij het doet. Fingers crossed!

Het gebeurt vaak dat er nog wat vochtdruppels achter het scherm blijven zitten, maar dat is op zich geen probleem.