Waarom we allemaal onmiddellijk een droomdagboek moeten beginnen

Wetenschappelijk bewezen.

Ooit al gehoord van een droomdagboek? Het bijhouden en opschrijven van je dromen zou volgens onderzoek heel belangrijk zijn en tot geniale dingen kunnen leiden. De grootste creatieve en wetenschappelijke uitvindingen zijn te danken aan dromen.

slapen


Het legendarische nummer ‘Yesterday’ van de groep ‘The Beatles’ zou te danken zijn aan een droom van Paul McCartney. De zanger en componist hoorde de melodie van het nummer in zijn droom en probeerde deze onmiddellijk uit nadat hij wakker werd. Ook Einstein beweerde dat veel van zijn briljante inzichten in zijn dromen gebeurden.

Het bijhouden van je dromen in een dagboek kan veel verrassende voordelen met zich meebrengen. Onderzoekers beweren dat het creatief enorm inspirerend kan zijn. Tijdens je slaap worden namelijk andere delen van je brein getriggerd. Daarnaast kan het bijhouden van je dromen je helpen bij je mentale groei als persoon. In een droom komen veel onbewuste dingen naar boven die kunnen bijdragen tot je zelfontwikkeling.

Dromen zijn fascinerend en interessant. Ze vertellen veel over jezelf en kunnen leiden tot nieuwe slimme of creatieve inzichten die je anders niet zou ontdekken. Ze zijn met andere woorden te waardevol om te negeren.