Waarom de meeste orkanen vrouwennamen hebben

‘Omdat orkanen even onvoorspelbaar zijn als vrouwen!’.

Dit is geen persoonlijke grap, maar het resultaat van een onderzoek dat een team van onderzoekers uit Illionois uitvoerde. De wetenschappers stellen onomwonden dat men al eeuwen de gevaarlijke orkanen vrouwennamen toebedeelt, omdat ze milder klinken en ze de plaatselijke bevolking veel minder de schrik op het lijf jagen.

“Het is haast psychische brainwashing”, zeggen de onderzoekers, “en in het verleden hebben duizenden mensen het leven gelaten, omdat ze zich lieten verleiden door de lieve meisjesnamen. De meesten beschermden zich niet eens, laat staan dat ze evacueerden!”

[related-posts]

Afhankelijk van de draagwijdte van een orkaan, kende de Wereld Meteorologische Organisatie de natuurrampen een naam toe. Eigenlijk willekeurig, om te voorkomen dat een algemene paniekreactie zou ontstaan. Sinds 1985 kregen om die reden de meest verwoestende orkanen een vrouwennaam.

De universitairen van Illionois pleiten nu gezamenlijk om enkel en alleen mannennamen te gebruiken voor dit natuurverschijnsel. En ze gaan in hun pleidooi verder dan dit:

“Vele ziektes, vaccins en zelfs computervirussen verschuilen zich achter een meisjesnaam, omdat mannen én vrouwen er veel meer vertrouwen in hebben!”