Wat vertelt jouw handtekening over jezelf? 5 weetjes

Een handtekening is voor het leven!

Herinner jij je nog wanneer je voor het eerst je eigen, persoonlijke handtekening uitprobeerde? Blijkt dat de meeste jongeren er al rond hun vijftiende mee bezig zijn. Iedereen heeft een familienaam voor het leven, maar alle leden van die familie hebben in principe een andere, eigen handtekening en ook voor het leven! En stel dat je Peeters of Janssens heet, is joùw handtekening dan verschillend van de duizenden anderen?

Bijna dagelijks moeten we onze authentieke ‘krabbel’ plaatsen onder één of ander document en in vele gevallen is die allesbepalend. Nog voor mijn 15de kon ik de handtekening van mijn vader zaliger perfect kopiëren en dit handigheidje heeft me vooral op school meermaals uit de nood geholpen.

[related-posts]

Niet toevallig zijn vele handtekeningen naïef en zelfs kinderlijk ogende krabbels. Lusjes, krullen, onbeduidende tekens en onleesbare letters zijn het meest populair. Men denkt hiermee zijn/haar persoonlijkheid meer kracht bij te zetten. Grafologen hebben inmiddels al lang ontdekt dat zulke ondingen getuigen van een allesbehalve stabiel karakter. In combinatie met het feitelijke handschrift van de ondergetekende wordt dit pas echt duidelijk.

handtekening

Wanneer we verschillende studies naast elkaar leggen, kunnen we volgende bevindingen voor waar verkondigen:

(lees verder op de volgende pagina)