De top 10 meest onmenselijke experimenten van de nazi’s

Pure wreedheden.

De nazi’s voerden gruwelijke testen uit op zowel volwassenen als kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog vastzaten in concentratiekampen. In de meeste gevallen overleefden de proefpersonen de experimenten niet. Dat kon Hitler en zijn aanhang ook niets schelen. De gevangenen die als proefpersonen dienden zouden anders toch sterven aan ondervoeding, onderkoeling of door vergassing. Na de oorlog leidden deze gruwelen tot de invoering van de Code van Neurenberg, waarin bepaald werd dat wetenschappelijke experimenten op een ethische manier moesten verlopen. Hopelijk zorgt deze code ervoor dat deze 10 gruwelijkheden nooit meer voorvallen in naam van de wetenschap:

10. Immunisatie

In verschillende Duitse concentratiekampen testten wetenschappers hoe men mensen immuun kon maken tegen verschillende besmettelijke ziektes zoals malaria, tyfus, tuberculose, buiktyfus, geelkoorts en hepatitis. Dit deden ze door gevangenen eerst opzettelijk te besmetten en daarna hun serums op hen uit te testen.

Experimenten nazi's 10


9. Tweelingen

De nazi’s wilden zo veel mogelijk de genetische gelijkenissen en verschillen tussen tweelingen in beeld brengen om erachter te komen of men op een onnatuurlijke wijze het perfecte Arische ras kon creëren. De leider van deze experimenten was Josef Mengele. Tussen 1943 en 1944 voerde hij experimenten uit op bijna 1500 tweelingen in Auschwitz. Daarvan overleefden slechts 200 mensen de experimenten. Hij spoot onder andere kleurstoffen in de ogen van zijn slachtoffers en naaide hen aan elkaar om te zien of hij zo Siamese tweelingen kon maken.

experimenten nazi's 9


(lees verder op de volgende pagina)