Spinnen zijn mensenschuw en niet andersom

Spinnen in huis?… So what?!

Jà, er huizen ongetwijfeld spinnen in je slaapkamer. Mensen met ‘arachnofobie’ of spinnenangst hebben zelfs ernstige slaapproblemen: bang dat ze met open mond hun nachtrust doorbrengen en dat een spin hun smaakpupillen komt verstoren.

En jà, heren, ook 10% van de mannen blijkt een zekere angst te hebben voor spinnen t.o. 50% van de vrouwen. Totaal onterecht, want in deze contreien komen geen giftige spinnen voor en vooral: spinnen mijden alle contact met een mensenlichaam!

Ze zijn bang voor onze vibraties.

Zelfs als er spinnen achter of naast je bed schuilen, zelden of nooit zullen ze je benaderen. Ze zijn bang voor vibraties en dat is nu net wat wij fabriceren, zelfs in volledige rusttoestand: onze ademhaling en hartslag zijn voldoende om ze op een afstand te houden. Spinnen zijn bovendien koudbloedige beestjes en een mens is met zijn lichaamstemperatuur van om en bij de 36 graden voor spinnen als een hete kookplaat!

[related-posts]

Ze bijten niet.

Het is trouwens een fabeltje dat spinnen… bijten! In onze Westerse wereld zijn er een paar zeldzame soorten die dit kunnen, maar hun beten zijn ongevaarlijk en zelfs nauwelijks zichtbaar op de huid. Hetzelfde geldt voor het dubbelzinnige idee dat er ‘spinnenwebben’ aan je plafond hangen. Het is niet meer of minder dan alomtegenwoordig stof dat zich door de tocht bijeen klit.

Ze blijven graag in het donker.

Spinnen leven zich in de eerste plaats uit in donkere ruimtes, vandaar dat ze zich vooral schuilhouden in kelders, zolders en garages. Dat ze zo nu en dan graag een uitstapje maken naar je slaapkamer, kan je alleen maar verhelpen door je lichaamstemperatuur even de hoogte in te jagen. Moet hier nog een tekeningetje bij, nee toch?…