Simpel trucje voor fietsende dames met rok

Dit had zelfs tante Kaat kunnen bedenken!

Elke fietsende man die zich in zijn ‘schone’ broek van en naar het werk verplaatst, heeft ze altijd bij de hand: een paar fietsspelden. Je plooit de elastische beenringen om de uiteinden van je broekspijpen, die op die manier beschermd zijn tegen de trappers, het tandwiel en het versnellingsapparaat.

Fietsende vrouwen met rokken hebben geen fietsspelden nodig, maar voor hen is de rok ook niet bepaald dé kledij om je comfortabel op de fiets voort te bewegen. Al zeker niet als wind tegenzit. Mijn buurvrouw kan het weten. Zij is lerares en verplaatst zich met de fiets naar school. Sinds het begin van het nieuwe schooljaar zie ik haar telkens een vreemde handeling uitvoeren voor ze met haar rok op haar fiets stapt.

[related-posts]

Vorige week heeft ze me haar trucje uit de doeken of beter, uit de rokken gedaan en naar eigen zeggen ontdekte zij het zelf op YouTube onder de titel ‘Penny In Yo Pants!’. Alles wat je nodig hebt is een stevig elastiekje en een muntstuk. Je neemt je rok aan de achterkant vast, haalt deze gelijk met het muntstuk door je benen en bindt het elastiekje aan de voorkant om de rok en het muntstuk heen. Het is zo gepiept en je kan zonder veel hinder de stad in!

Video fietstip: