Paaseieren kun je 1 jaar bewaren

Of verwerk ze in iets lekkers en zoets.

Chocolade paaseitjes
Chocolade paaseitjes

Ik herinner me hoe het er als kind bij ons thuis aan toe ging en wellicht is er in al die tijd niet veel veranderd. Behalve de paaseieren die je thuis bij elkaar grabbelt, mag je er ook gaan rapen bij je grootouders, je peter en je meter. Op den duur zit je met een berg chocolade eieren en paashazen en word je voortdurend op je vingers getikt, want er 2 per dag naar binnen spelen, is al meer dan genoeg!

De paaslekkernijen in korven op tafel of op het buffet laten staan, is uit den boze. Chocolade en cacao in het algemeen werken immers als een spons: ze nemen heel snel vreemde smaken op. Doe zelf de proef op de som en leg een paar paaseieren in de fruitschaal. Verrassend!

[related-posts]

Het best wat je kan doen, is de eieren bewaren in grote afgesloten plastic dozen. Zo blijven ze tot 1 jaar even lekker dan op paasdag. Je zou ze dus bij wijze van spreken terug in de tuin te rapen kunnen leggen in 2015. Dan beleven we immers een ‘vroege Pasen’, namelijk op zondag 5 april.

Zinvoller lijkt mij dat je het overschot aan paaseieren geleidelijk verwerkt in bepaalde menu’s. Het meest geschikt daarvoor zijn eieren van pure chocolade en laat het nu uitgerekend dié zijn, die kinderen minder graag lusten.

Een tip uit het kookschriftje van mijn moeder zaliger: zij bereidde stoofvlees door naar het einde van kooktijd toe de zoete smaak van de saus te verrijken met een flinke snee peperkoek of …jawel, twee paaseieren van pure chocolade!