Op naaldhakken naar dé kasseiklassieker!

…En het was niet eens een dom blondje!

shutterstock_wielrennen

In de Ronde van Vlaanderen gingen zondag niet alleen een pak renners tegen de grond. In een paar flitsen van beelden kon je ook toeschouwers op hun bips zien belanden. Ik kon een lach luidop niet onderdrukken, toen een vrouwelijke supporter -op zoek naar een goede uitkijkpost- een strookje kasseien probeerde te bewandelen …met naaldhakken! Na geen twee meter staken die tussen de kasseien, wat dacht je?

Ik stond er nooit eerder bij stil, maar waarom lopen zo vele vrouwen graag op hoge hakken? Er moet toch niets ongemakkelijker zijn?… Google maakte mij alweer een beetje wijzer.

Vroeger, rond 1600, droeg men rode schoenen met opvallend hoge hakken om te laten zien dat men van adel was. Hoe hoger de hak, hoe meer status.

[related-posts]

De Franse koning Lodewijk XIV, die klein was, droeg rode hakken aan het Franse hof. Omdat de hakken niet praktisch om dragen waren voor de werkende klasse, stonden ze symbool voor luxe. Lodewijks’ schoenen werden zelfs bezet met sieraden.

‘De kleren maken de man, maar vooral de vrouw!’, moeten ontwerpers gedacht hebben, want een paar decennia later werden de hoge hakken overal ter wereld nagemaakt, ten behoeve van de armere bevolking. Om de rijken na te doen.

Vreemd verhaal, toch? Maar mijn vraag blijft: hoe houdt een vrouw het vol om een hele dag op hoge hakken te lopen? Dit is toch tegennatuurlijk en allesbehalve comfortabel, nee? Ik heb vandaag een aantal uren proefondervindelijk op mijn tippen gelopen in huis. Ook eens proberen, mannen!… By the way: het beste middel tegen krampen is magnesium.