Ontdek de betekenis van veel voorkomende dromen

Spijtig genoeg vergeten we 90% van onze dromen.

Iedereen droomt, maar vaak herinneren we ons daar niets van. Maar de stukken die we ons wel nog voor de geest kunnen halen, vertellen iets over onze gemoedstoestand. Dromen hebben wel degelijk een betekenis, ze gaan meestal over de dingen die zich afspelen in ons onderbewustzijn. Hieronder vind je een lijstje van veel voorkomende symbolen tijdens dromen en hun betekenis.

1. Struikelen en vallen

Wanneer je plots wakker wordt omdat je in een moment zat en dreigde te struikelen of diep te vallen, dan wordt dit gelinkt aan gevoelens van eenzaamheid, onveiligheid en te weinig steun. Alles wat je angstig maakt wijst hierop, je kan bijvoorbeeld ook aan het verdrinken zijn of een stuiptrekking krijgen of zwetend wakker worden.

2. Moord

Als je zelf de moordenaar bent, dan wil je een bepaald deel van je leven afsluiten. Als je vermoordt wordt, betekent dit dat andere mensen jou te zeer controleren. Opgelet, dit is symbolisch en maak jou natuurlijk geen moordenaar.

achtervolging3. Achtervolgingen

Als je achtervolgd wordt, dan heb je schrik voor iemand. Het kan duiden op een bepaalde persoon, maar ook negatieve emoties die je maar niet kan loslaten.

4. Naakt zijn

Mensen dromen vaak dat andere mensen hen naakt kunnen zien. Dit gaat meestal over gevoelens van schaamte en kwetsbaarheid. Het kan ook zijn dat je een geheim hebt dat zwaar om dragen is.

5. Vreemdgaan partner

Wanneer je droomt dat je geliefde je bedriegt, dan wil dit zeggen dat je bang bent om de ander te verliezen. Het is een ook een teken dat iets niet goed zit in je relatie.


(lees verder op de volgende pagina)