Nu weet je eindelijk waarom Pepsi en Coca-Cola anders smaken

Subtiele verschillen.

Laten we eerst vermelden dat alle cola’s uit verschillende landen sowieso anders smaken. Dit komt doordat in alle landen andere soorten suiker en water gebruikt worden.  (Ja, er zijn ook mensen die beweren dat water water is, maar ook hier zijn er blijkbaar wel duidelijke smaaknuances te onderscheiden.) Dit verklaart echter het verschil tussen Pepsi en Coca-Cola nog niet, de volgende 4 ontdekkingen wel.

1. Minder/meer prik

Pepsi bevat wat minder prik dan Coca-Cola, waardoor het tweede merk meer bruist en ietwat harder smaakt.

2. Minder/meer cafeïne

Pepsi bevat wat meer cafeïne dan Coca-Cola. Als je dus op zoek bent naar iets dat je meer energie geeft, is Pepsi een betere optie.

3. Citroensmaak versus vanille

In Pepsi zit er extra suiker en citroenzuur, terwijl Cola een vanille-element bevat, met een hint van rozijn en kaneel. Daardoor heeft Coca-Cola een wat zachtere en zoetere smaak dan Pepsi, alhoewel Pepsi eigenlijk meer suiker bevat.

4. Meer/minder zout

Voor wie het nog niet wist, er zit dus – echt waar! – zout in cola. Slechts een klein beetje weliswaar maar meer of minder zout kan zeker voor een smaaknuance zorgen. In Coca-Cola zit 33 milligram per 240 milliliter, terwijl er in Pepsi maar 20 milliter zit.

Zo, dit was het weetje van de dag. Maar onthoud vooral dat, ondanks de verschillende smaakvariëteiten, al die frisdrank uiteindelijk dezelfde (weliswaar lekkere) brol is. Kijk maar naar wat er met deze kerel gebeurde die als experiment 10 blikjes cola per dag dronk. 

Eigenlijk kun je cola beter als schoonmaakmiddel gebruiken, zoals je hier kunt zien.

Via giphy.com