Nu weet je eindelijk waarom Pepsi en Coca-Cola anders smaken

Cola ≠ cola.

Ben jij Team Pepsi of Team Cola of maakt het je allemaal niet uit? Je kunt coladrinkers in twee groepen opdelen. De eerste groep drinkt alles en kijkt totaal niet naar het merk. Coca-Cola, Pepsi, River, of nog iets anders: het kan de drinkers geen barst schelen.
De tweede groep is een pak kieskeuriger. Zij zijn er rats van overtuigd dat ze het verschil kunnen smaken tussen de concurrerende merken. Voor hen bestaat er maar één juiste keuze, Pepsi of Coca-Cola, en is het onmogelijk om beide graag te drinken. Aan cola van een wit merk beginnen ze niet eens.

Via giphy.com

Blijkbaar hebben mensen uit de tweede groep betere smaakpapillen, want ze hebben gelijk: Coca-Cola en Pepsi bevatten andere ingrediënten en smaken dus wel degelijk anders. Waar we natuurlijk rekening mee moeten houden, is dat beide bedrijven een geheime kruidenmengeling gebruiken. Over die van Pepsi is weinig bekend, maar over de geheime mengeling van Coca-Cola, die Merchandise 7X heet, bestaan veel geruchten.

Het recept van 7x zou in een kluis in Atlanta liggen die 24 uur per dag bewaakt wordt. Slechts drie personen ter wereld zouden het geheime recept kennen en blijkbaar mogen ze nooit samen een vliegtuig nemen omdat hun kennis niet verloren zou gaan. Sommigen beweren dat in 7X onder andere karamel, wat alcohol, appelsienolie, limoenolie, koriander en kaneel zit. Al zullen we hier nooit zeker van zijn.

Iedereen weet dat Coca-Cola eerst een medicijn was, maar ken je ook deze 7 andere populaire voedingsmiddelen die oorspronkelijk medicijnen waren?

Jammer genoeg kennen we de geheime mengeling die de merken gebruiken dus niet, maar deze 4 opmerkelijke verschillen tussen Coca-Cola en Pepsi hebben we wel kunnen ontdekken.

(lees verder op de volgende pagina)