NOSTALGIE: deze 10 hits uit 1997 kreeg je niet uit je hoofd

Wat?! 20 jaar al?

De jaren ’90 lijken helemaal nog niet zo lang geleden, maar schijn bedriegt. We zijn al een dikke twee decennia verder: 1997 ligt 20 jaar achter ons. Het was een bijzondere tijd en ’97 een speciaal jaar. Om te beginnen met het slechte nieuws was dit het jaar waarin Diana, prinses van Wales, in een tragisch auto-ongeluk stierf.

Op cultureel vlak was het een positiever jaar: in 1997 werden zowel Teletubbies als Pokémon voor het eerst uitgezonden, gaf J.K. Rowling haar eerste roman, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, uit en kwam de film Titanic in de zalen. Ook op muzikaal vlak is er veel om nostalgisch van te worden. Kijk maar naar deze 10 hits die ongetwijfeld een belletje zullen doen rinkelen.

1. Don’t Speak – No Doubt

Don’t Speak is het bekendste lied van No Doubt, over de breuk van zangeres Gwen Stefani met bandlid Tony Kanal. De twee waren 8 jaar samen totdat de relatie op de klippen liep. Om haar liefdesverdriet te verwerken, pende Stefani wat gedachten op papier en er vloeide deze hit uit. Het nummer verscheen in 1995 al op het album Tragic Kingdom en verscheen later als single. In 1997 stond het nummer twee maanden op nummer 1 in de Vlaamse Ultratop 50.


(lees verder op de volgende pagina)