Dit middel tegen snurken pas je met veel plezier toe!

Bizarre, maar bewezen oplossing.

Dit nieuwtje lazen we in het wetenschappelijke tijdschrift CHEST. Het is de conclusie van een Braziliaans rapport waarin onderzoekers stellen dat proefondervindelijk is bewezen dat tongzoenen het beste middel is tegen snurken. Je denkt nu meteen: ‘Ahja! je kan niet snurken terwijl je ligt te tongzoenen.’, maar dat is even fout gedacht. Het gaat erom dat mensen die 3 keer per dag gedurende 8 minuten tongzoenen -Hèhè, best vermoeiend!- ’s nachts veel minder snurken dan ze dat voordien deden.

kussen
Snurkende partner? Geef hem drie keer per dag een tongzoen van maar liefst 8 minuten!

Blijkt bovendien dat het geluidsvolume van het geronk danig afneemt. Tijdens de slaap ontspan je je spieren, waardoor de tong en het achterliggend lelletje in je keelholte de luchtwegen kunnen blokkeren. Dankzij herhaalde oefeningen van tong en mond worden de spieren in de directe omgeving -en dat zijn er nogal wat!- op vrij korte termijn steviger. Bijgevolg wordt de keel ’s nachts veel minder geblokkeerd.

[related-posts]

Slaapexpert Johan Verbraecken van het UZ Antwerpen is nog niet overtuigd, vertelt hij op de site van Knack: “Je moet om te beginnen een onderscheid maken tussen gewoon snurken en snurken met slaapapneu. Er bestaat onderzoek naar het effect van mondgymnastiek op mensen met slaapapneu. Men zag inderdaad een verbetering, maar die was te beperkt om mondgymnastiek aan te bevelen in de routinezorg van deze patiënten.

Wat wel al lang wetenschappelijk onderbouwd is, is dat tongzoenen -of ‘frensh kissing’- een gezònde bezigheid is. Vooral je… tanden blijken er alle baat bij te hebben. Door de extra speekselaanmaak spoel je bacteriën weg. Dat helpt tegen tandbederf.

Waar wacht je nog op, kerel? Tijd voor een sessie tongzoenen van 8 minuten!…