Met deze methode win je telkens opnieuw met “Schaar, Steen, Papier”!

One method to rule them all!

We denken vaan dat het oude, maar goude spelletje ‘Schaar, Steen, Papier’ gebaseerd is op puur geluk en willekeurigheid. Maar als dat zo was, zou het niet zo interessant zijn. In dit artikel onthullen we enkele trucjes om je een voortdurende winnaar te maken in dit klassiek spelletje.

Laten we om te beginnen de basisregels nog eens overlopen. Zoals je weet breekt Steen de Schaar, wint Schaar van Papier en kan Papier Steen verslagen.

Schaar, Steen, Papier

Na het bestuderen van zo’n duizend ‘Schaar, Steen, Papier’-spelletjes, wist een groep van Chinese onderzoekers uit Zhejiang University enkele frequent voorkomende situaties te noteren. Zo zou een persoon die wint met een bepaalde keuze vaak dezelfde keuze opnieuw gebruiken in zijn volgende spel. Langst de andere kant zal een speler die twee keer na elkaar verliest zijn keuze achterwegen laten en de laatste combinatie waarmee zijn tegenstander won verkiezen. Met dit als basis, kan je deze winnende strategie gebruiken:

  • Je verloor? Kies dan de vorm die je tegenstander’s laatste winnende vorm versloeg.
  • Je won? Kies zeker niet dezelfde vorm. In de plaatst daarvan, kies je best de vorm waarmee je tegenstander net verloor.

(lees verder op de volgende pagina)