Mensen die vloeken zijn vaak aantrekkelijker en meer ontspannen

Nieuw onderzoek.

Bij iedereen ontsnapt er wel eens een stevige vloek uit de mond. Je stoot je teen tegen een stoel en het is het eerste dat je eruit floept. Hoewel het ons altijd is afgeleerd om te vloeken, blijkt nu dat er voordelen aan verbonden zijn.

Onderzoekers aan de Keele University in Staffordshire zijn al jaren bezig met de relatie tussen vloeken en menselijk gedrag. Daaruit blijkt nu dat vloeken heel nuttig kan zijn om te ventileren. Wanneer je er niet in overdrijft, is vloeken een soort van emotionele uitlaatklep. In plaats van je frustratie op te kroppen, kan je slechte emoties al vloekend eruit gooien waarna je je meer ontspannen gaat voelen.

irritatie boos


Een andere studie toonde aan dat vloeken kan zorgen voor een grotere aantrekking bij het andere geslacht. Vloeken in bepaalde situaties zou een opwindend effect hebben op de bedpartner (zolang je er niet in overdrijft natuurlijk). Hier is het wel belangrijk om mee te geven dat dit niet voor iedereen geldt. Vloeken in de slaapkamer kan dus bij sommige koppels een boost geven aan hun seksleven.

koppel seks 2