Mannen zijn grootste prutsers!

Technologische gadgets brengen hun hoofd op hol.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]Je zal geneigd zijn het tegenovergestelde te denken, maar blijkt dat vrouwen veel beter overweg kunnen met laptops, smartphones, camera’s en tablets dan mannen.[/highlight]

Uit een grootschalig onderzoek van Nikon blijkt dat 43% van de mannen de afgelopen vijf jaar minstens één van hun technologische snufjes naar de knoppen heeft geholpen. Belangrijkste oorzaken zijn: de gebruiksaanwijzing niet lezen, het onbewust kwijtraken of onklaar maken door onvoorzichtigheid en het laten gebruiken door derden.

Ook blijkt dat mannen minder geduldig zijn om het optimaal gebruik van hun hebbedingen onder de knie te krijgen dan vrouwen, want menig man slaat ze gewoon kapot, smijt ze de vuilnisbak in of geeft ze gewoon weg.

[related-posts]

Vrouwen gaan in het algemeen voorzichtiger om met hun gadgets, maar ook zij raken in de eerste plaats hun smartphone kwijt, zij het op een totaal andere manier dan mannen. Een niet onbeduidend aantal van deze toestellen sterft de verdrinkingsdood… in het toilet!

Een gemiddelde Europese man bezit voor een kleine 3.100 euro aan gadgets. Het onderzoek van Nikon wees uit dat mannen tijdens hun leven minstens voor 2.675 euro aan gadgets beschadigen en wel in deze volgorde: laptops (26%), smartphones (21%) en camera’s (18%).

Niet toevallig staan deze technologische snufjes ook bovenaan het lijstje van meest gestolen voorwerpen.