Zijn mannen preutser dan vrouwen?

En is er een verschil tussen Nederlanders en Belgen?

Van Nederlanders wordt gezegd dat ze meer open-minded en losser in de omgang zijn dan wij, Belgen. Maar is dit wel zo? Wat je hier te zien krijgt is het resultaat van een grootschalige rondvraag in Nederland (Quest Test). Daarin komen nogal wat verrassende vaststellingen uit de bus. In míjn ogen althans. Of zie jij duidelijke gelijkenissen met je eigen gedrag?

Video “preutsheidonderzoek”:

[related-posts]

Wat mij vooral verbaast is dat zo vele Nederlanders in openbare gelegenheden douchen in hun onderbroek. Zowel in het fitnesscentrum als in het zwembad dat ik bezoek, heb ik dit nog nooit ervaren. En ook in de sauna kan ik maar weinig gêne opmerken, noch vanwege de mannen noch vanwege de vrouwen.

Zijn wij dan minder preuts dan de Nederlanders? Veel houvast om dit te beamen heb ik niet, want veel gelijkaardige onderzoeken in eigen land vind ik niet meteen. Wel bevestigen verscheidene verenigingen van naturisten dat hun ledenaantal de jongste decennia flink is toegenomen. Ook reisbureaus en -organisaties die vakanties voor naturisten op touw zetten, beamen dat de interesse van de toeristen niet is afgezwakt, integendeel.

Benieuwd hoe jij hierover denkt!