Jouw bloedgroep verraadt je karaktertrekken

Dan moet je wel eerst weten wat jouw bloedgroep is!

Pakweg 50 jaar geleden was je verplicht om je sollicitatiebrief enkel en alleen op de stellen in je authentieke handschrift. Wanneer bepaalde bedrijven een eerste selectie hadden gemaakt op basis van het cv en de inhoud van de brief, schoven ze die door naar grafologen. Grafologie is de kunst om aanleg en karaktereigenschappen van een persoon te bepalen uit zijn handschrift.

Vreemd maar waar: in Japan is het tot vandaag de regel dat bedrijven ook naar je… bloedgroep informeren! Die zou in vrij sterke mate jouw goede en slechte karaktereigenschappen prijsgeven. In Japan weet zowat iedereen je te vertellen wat zijn/haar bloedgroep is. In ons land schijnen maar 4 op de 10 mensen die met zekerheid te kennen. Ingeval je hem kent, kan je alvast zelf eens testen of jouw aard overeenstemt met wat over mensen met dezelfde bloedgroep wordt beweerd.

[related-posts]

Bloedgroep A:

Mensen die bloedgroep A door de aderen hebben stromen zijn doorgaans conservatief, introvert, gereserveerd, geduldig en perfectionistisch. Hun negatieve kantjes? Ze zijn obsessief, vaak gestresseerd en koppig. Omdat ze niet stressbestendig zijn komen zij over het algemeen niet in aanmerking voor een leidinggevende functie.

Bloedgroep B:

Iemand met bloedgroep B is doorgaans creatief, empathisch, flexibel, individualistisch ingesteld, optimistisch en gepassioneerd. Slechte kantjes? Mensen met bloedgroep B zijn vergeetachtig, onbetrouwbaar op liefdesgebied en gaan vaak hun verantwoordelijkheid uit de weg. Hij/zij kan moeilijk beslissingen nemen, wat niet echt een referentie is voor een goede baan.

[related-posts]

Bloedgroep AB:

Mensen met bloedgroep AB zijn meestal erg charmant en populair. Ze zijn ook vaak spiritueel en soms zelfs een beetje vreemd. Ze denken vooral met hun hoofd, niet met hun hart. Ze geven een koele maar gecontroleerde indruk. Hun minder goede kantjes? Ze zijn erg kritisch en niet vergevingsgezind. Ze houden er niet van om in een bepaalde ‘vakje’ te worden ingedeeld. Als ze zich ingesloten voelen, zullen ze uit dat ‘vakje’ breken en hun eigen weg volgen.

Bloedgroep O:

Mensen met bloedgroep O zijn meestal natuurlijke leiders en zijn vaak uitmuntende atleten. Zij stralen zelfvertrouwen en ambitie uit. Deze mensen zijn expressief en gepassioneerd. Ze hebben een onverzadigbare honger naar succes en zijn niet bang van risico’s of een gokje. Ze zijn niet direct ieders allemansvriend, omdat velen hun persoonlijkheid beschrijven als arrogant, ongevoelig en ijdel. Blijkt echter dat ze perfect passen binnen het kader van een bedrijf.

[related-posts]

Een wetenschap is dit uiteraard niet. En toch werden er verschillende boeken geschreven omtrent dit onderwerp. Een notoir psycholoog, Dr. Peter d’Adamo stelt dat je bloed de sleutel is tot de geheimen van je biochemische persoonlijkheid. Zo kan je volgens hem een dieet opstellen in functie van je bloedgroep. De man schreef zelfs een kookboek: ‘Eat Right For Your Type’.

Ik ga nu alvast een stukje eten:… bloedpens met appelmoes! Lekker, toch?