Wat deze jongleur doet, hou je niet voor mogelijk!

Michael Davis jongleerde al op zijn 8ste met… eieren!

In Amerika is Michael Davis (61) lang geen onbekende. Hij wordt beschouwd als één van de meest veelzijdige artiesten van zijn generatie. Hij was een persoonlijke vriend van wijlen Robin Williams met wie hij hetzelfde gevoel voor humor deelde, maar Michael zal ook nooit ontbreken op de gastenlijst van de verjaardagsfeestjes van o.a. Rod Stewart en Whoopi Goldberg. Al was het maar om hun party’s op te vrolijken. Waar hij ook is, Michael Davis is altijd de ambiancemaker van dienst.

Hij is leraar Engels van opleiding, maar op zijn 20ste ging hij een circusopleiding als clown volgen en al na 6 weken werd hij geëngageerd als entertainer in een theater. Zijn korte optredens waren bedoeld als een ‘entr’acte’ tussen de bedrijven maar bleek dat de toeschouwers meer plezier beleefden aan Davis’ spektakel dan aan het theaterstuk zelf. Op zijn 21ste had hij een volwaardige one-man-show op poten gezet. Het spektakel sloeg meteen aan bij het grote publiek.

Michael Davis is een artistieke duizendpoot: hij componeert en schrijft zijn eigen (meestal grappige) liedjes, hij zet conferences neer zoals weinig anderen het hem nadoen en voor alles is hij een … bijzonder getalenteerd jongleur. Als kind al jongleerde hij in mama’s keuken met uien, tomaten en eieren. Zeer tot ongenoegen van zijn moeder.

(lees verder op de volgende pagina)