Hoe sterk zijn de sterkste bieren van België?

Zware kost.

Dacht je dat een Duveltje zwaar was? Wacht dan maar totdat je de alcoholpercentages van deze Belgische bieren ziet. Een gewoon pintje bevat ongeveer 4% tot 5% alcohol. Een zwaarder geval, zoals bijvoorbeeld een Duvel, zit al snel aan 8,5%. Dat is echter niets in vergelijking met de sterkste bieren op de Belgische markt. De website RateBeer maakte een lijstje van de 50 sterkste bieren ter wereld. In de top tien daarvan pronken maar liefst 4 Belgische kanjers.

4. Struise Black Damnation VI – Messy

Op nummer 9 in de wereldranglijst staat dit zwarte pareltje dat een alcoholpercentage van 39% heeft. Net zoals de drie andere bieren in deze opsomming, wordt de ‘Black Damnation VI’ gemaakt door De Struise Brouwers uit Oostvleteren.
Damnation is volgens RateBeer nog altijd ‘drinkbaar’: het smaakt naar echt bier en het alcoholpercentage valt niet te hard op.
blackdamnationbottlecollection


3. Struise Black Albert Vintage 2012 on Steroids aka BAOS

De ‘BAOS’ is het achtste sterkste bier ter wereld. Het heeft een percentage van 40% en rijpt in totaal 3 jaar. Het wordt beschreven als ‘amper drinkbaar water waarvan je moet overgeven’ en het opdienen ervan kan ‘fysiek geweld tot gevolg hebben’.

black_albert


(lees verder op de volgende pagina)