Elektrische fiets heeft nog kinderziektes

VAB Fietsbijstand moet voortdurend bijspringen.

Ook mij steekt ie de ogen uit: de elektrische fiets. Maar met zowat alles wat ‘hot’ is, laat ik de rage even passeren en wacht ik tot de aankoopprijs daalt. En, niet onbelangrijk, tot de kinderziektes overwonnen zijn!

Die redenering kan VAB Fietsbijstand maar al te goed volgen. Ook deze vereniging hoopt dat de huidige kwalen van de elektrische fiets sterk zal verminderen bij de volgende generatie. Momenteel worden de hulpverleners maar al te vaak opgeroepen voor batterijen die het laten afweten en sensoren die het vertikken te functioneren.

Maar behalve de technische ontwikkeling van het vehikel, wordt VAB Fietsbijstand geconfronteerd met een overvloed van mechanische pech en lekke banden ten gevolge van de bijzonder slechte staat van het wegdek voor fietsers.

[related-posts]

Elektrische fietsen of niet, de helft van onze Vlaamse fietspaden -voor zo ver die er al zijn!- worden niet onderhouden of verkeren in een dermate erbarmelijke staat, dat fietsers nog liever in het spoor van de automobilisten het rijpad volgen. Met alle gevolgen van dien.

Ik neem aan dat bijna elke gemeente de afgelopen, milde winter behoorlijk wat geld in de kassa hield door bijna nooit te hoeven uitrukken met strooiwagens. Terwijl de gaten in het wegdek van de vorige winter werden opgelapt met een beetje slecht asfalt of tot nog toe niet eens werden hersteld.

Op de samenstelling van de federale regering hebben jij noch ik geen enkele vat. Maar de verkozen schepenen en burgemeester van onze gemeente worden wel verondersteld uit hun pijp te komen. Jammer dat ze alleen op café aanspreekbaar zijn…