De hipster is dood en maakt plaats voor de yuccie

Maak kennis met de ‘Young Urban Creatives’.

De afgelopen jaren werden we overspoeld door hipsters. Mannen met lange baarden en tatoeages, vrouwen die gluten-vrij eten en oversized brillen dragen. De hipster hield van alles wat niet ‘mainstream’ is. Vandaag lijkt het hipster-tijdperk tot een einde te komen. Maar niet getreurd, er is alweer en nieuwe versie onze steden aan het overnemen. Maak kennis met: de yuccie!

man koffie pak


De term yuccie staat voor ‘Young Urban Creatives’ en werd gelanceerd door de New Yorker David Infante. Het gaat om een kruising tussen de yuppie, de jonge stadsbewoner met een goede job die veel geld verdient, en de hipster die heel creatief en uniek is. Yuccies willen het succesvolle van de yuppie combineren met het creatieve van de hipster.

Sociale media is heel belangrijk voor yuccies. Zoveel mogelijk volgers scoren op Instagram en Twitter zijn een ‘must’ voor hen. Veel geld verdienen is hun doel, en liefst op een creatieve manier. Yuccies willen hun eigenheid behouden. Het zijn vaak ondernemers die zelf iets willen opstarten. Ze willen een luxeleven leiden, ze dragen dure kleren en ze wonen in een hippe loft.

loft living interieur


Qua uiterlijke kenmerken zijn yuccies moeilijker te herkennen dan hipsters. Veel mannelijke yuccies kiezen wel nog voor de baard. Verder kan je ze misschien herkennen aan hun unieke en dure kledij. Je kan ze vaak spotten in hippe koffiebars achter hun laptop.

koffie