Clint Eastwood als Superman en James Bond?

Geen cape en spannende broek voor Clint Eastwood.

Toen Sean Connery na vijf James Bond films wegging, kreeg Clint Eastwood de rol van de Britse spion aangeboden.  Hoewel de jonge Clint Eastwood enkel nog maar in spaghetti westerns te zien was, wees hij toch de rol af.

De films zouden hem veel geld opbrengen, maar Eastwood beweerde “dat het niet juist aanvoelde om dat te doen”.  De acteur vond namelijk dat de rol naar een Engelsman moest gaan.

Niet enkel de verpersoonlijking van James Bond wees Eastwood af, ook die van de vliegende superheld, Superman, nog voor die aangeboden werd aan Christopher Reeves.

[related-posts]

“Het was toen ze er voor de eerste keer aan dachten om het te maken,” vertelt Eastwood, “Ik dacht ‘Superman? Nee, dat is niets voor mij.’”  De acteur was niet echt blij met het vooruitzicht zich te moeten verkleden in een cape en panty’s!

Clint Eastwood speelt liever rollen die iets meer gebaseerd zijn op de werkelijkheid.  De Amerikaanse acteur, filmproducent, -regisseur en politicus is al tien keer genomineerd geweest voor een oscar, waarvan hij er vier won.  Een erkenning voor “Beste acteur” heeft hij echter nog niet mogen ontvangen.