Beslagen ruiten? Probeer deze doeltreffende tip uit!

Wat je met een paar sokken en kattenbakvulling zoal kan!

Dit zou in het rijtje kunnen horen van ‘De raad van tante Kaat’, ‘De wenk van ome Henk’ of ‘De truc van nonkel Luc’, maar het wérkt wel! Ik ontdekte het filmpje vorige week al op YouTube en heb het intussen ook getest.

Een garage heb ik niet, dus meestal staat mijn wagen in de straat. Rond deze tijd van het jaar is het haast onoverkomelijk dat al de ramen van je auto ‘s ochtends beslagen zijn. Je moet al een poos rijden voor je met een klare kijk je weg kan vervolgen. Hoewel ik speciale en dure poetsdoeken en sprays aanschafte, raakte ik niet van dit euvel af en vond ik de eerste kilometers van mijn ochtendrit altijd bijzonder vervelend en niet erg stimulerend voor mijn gemoedstoestand.

[related-posts]

Tot ik deze videotip ontdekte. Al wat je nodig hebt is een paar sokken (zonder gaten!), een rollint of een grote ring en een zak… kattenbakvulling! Meestal vind je deze zakken in de handel in grote formaten, maar in uitgebreide ‘huisdierenrayons’ zijn er ook zakken van een halve kilogram te koop. Let er wel op dat je de meest absorberende ‘korrels’ uitpikt. Dit staat aangegeven op de verpakking.

En verder doe je gewoon wat de man in het clipje je voordoet. Poepsimpel en zó geklaard.

Video tip beslagen ruiten: