Te veel belastingen? Roep je eigen land uit!

Een Australische zelfuitgeroepen prins regeert over zijn eigen prinsdom.

In Australië is er een piepklein ander land, Hutt River, dat geregeerd wordt door Prins Leonard.  De man, Leonard George Casley, vond dat hij veel te veel belastingen moest betalen aan de Australische overheid.

Dan maar onafhankelijk worden:

Zijn reclamaties werden genegeerd, dus besloot hij in 1989 zich af te scheuren van Australië en zijn eigen prinsdom op te richten.  Sindsdien weigerde hij alle Australische wetten na te leven.

Munt Prinsdom

Leonard riep zichzelf uit tot prins, deelde eretitels uit, maakte wetten op en ontwierp een vlag en postzegels.  De zelfuitgeroepen prins liet zelfs nieuwe munten slaan.  Deze blijken amper iets waard te zijn, maar gelden toch als officiële munteenheid van het land.

Een eigen leger:

Het staatje zou over een leger beschikken dat bestaat uit 8 tanks, zonder soldaten, die opgeslagen staan in Engeland.  De eigen politiemacht bestaat uit één man die in Zweden woont.

Toeristische trekpleister:

Hoewel het prinsdom slechts 23 effectieve inwoners telt, is het een trekpleister voor heel wat toeristen.  Vele mensen willen blijkbaar graag deze enclave bezoeken.

Andere inkomstenbronnen zijn wilde bloemen, postzegels, munten en landbouwproducten die uitgevoerd worden.

Word jij de nieuwe troonopvolger?

Het verhaal wordt nog straffer…  In 1994 kwam het prinsdom in het nieuws, omdat een oplichter vervalste eretitels verkocht via direct mailing campagnes.

Die certificaten beweerden dat de drager ervan familie is van Prins Leonard en dus een rechtmatige troonopvolger is…

Hoogstwaarschijnlijk kan je die documenten niet meer bemachtigen, maar je kan wel een geldig paspoort krijgen voor 250 Hutt River Dollar en dus een Hutt River-nationaliteit kopen!