Alleen al de kleur van je ogen verraadt veel

Je ogen zijn de spiegel van je ziel.

Het bestuderen van de vorm van je ogen, de wijdte van je iris, de adertjes in je oogwit, enz. Er bestaan tientallen theorieën en wetenschappelijke verklaringen die specialisten uit je ogen kunnen concluderen.

Maar laten we het eenvoudig houden. Bij gelijk welk fysiek contact zijn de ogen meestal het eerste waarnaar iemand kijkt, en de kleur ervan is wat men het langst onthoudt. Zelfs na een liefdesrelatie kan de ex-partner meer vertellen over je ogen dan over je genitaliën, zo blijkt.

Hieronder een doorslag van wat er uit diverse bevindingen op te maken is over de kleur van je ogen:

[related-posts]

Bruine ogen: geven een vertrouwd gevoel en zijn sexy.
Bruine ogen: vertrouwd gevoel en sexy.

Bruine ogen:

Bruine ogen komen het meest voor en roepen bijgevolg ook een gevoel van vertrouwen op. Diepbruine ogen worden zowel door mannen als vrouwen als bijzonder sexy ervaren.

Blauwe ogen: wijzen op jeugdigheid.
Blauwe ogen: wijzen op jeugdigheid.

Blauwe ogen:

Blauwe ogen staan voor jeugdigheid en speels temperament. Wist je trouwens dat elke baby in de eerste week na de geboorte diepblauwe ogen heeft? Mensen met blauwe ogen kunnen doorgaans niet tegen fel zonlicht en zijn gevoeliger voor huidkanker.

Groene ogen: pittigheid en gedrevenheid
Groene ogen: pittigheid en gedrevenheid

Groene ogen:

Groene ogen komen niet vaak voor. Ze symboliseren pittigheid en gedrevenheid, maar tegelijk stralen ze list en geheimzinnigheid uit.

Grijze ogen: wijzen op intelligentie en rust.
Grijze ogen: intelligentie en rust.

Grijze ogen:

Grijze ogen getuigen van rust en intelligentie. Mensen met grijze kijkers zijn niet zelden creatieve en leidinggevende figuren.

Geen idee of we hieraan geloof mogen hechten. Toen ik vanmorgen in de spiegel keek, waren mijn ogen eerder ‘appelblauwzeegroen’ en volgens de overlevering betekent dit ‘totale verwarring’. Wat ik aanvaard, want ik ben kleurenblind.